DRY-Z Szigetelő Kft.
2030 Érd, Ribiszke u. 24.
tel: 30/710-3825
www.d-zone.hu

szigeteles kukac d-zone.hu

Cégünk új és utólagos vízszigetelések kivitelezésével foglalkozik, melyet korszerű bevonat-szigetelési
(kenhető) és injektálási eljárásokkal végzünk.

  1. Vizes falak utólagos szigetelése alacsony nyomásos folyadékos injektálási, vagy  szili-kon krém technológiával felszálló nedvesség ellen.
  2. Építmények külső, vagy belső oldali új, vagy utólagos vízszigetelése kent szigetelési technológiákkal (pld.: Schomburg, Remmers, Drizoro),
  3. Nagy vízhozamok, rétegvizek esetén drén és falszigetelések együttes alkalmazása,
  4. Pince szigetelés belső oldalon negatív víznyomásra is,
  5. Medencék, teraszok, zöldtetők szigetelése (fordított rétegrend hőszigeteléssel),
  6. Vizesblokkok (mosdók, zuhanyzók, konyhák stb.) használati víz elleni szigetelése, hagyományos és gipszkarton falak esetén is,

A kenhető anyagrendszerekkel (hidraulikus, vagy bitumenes) az épületek térszint alatti függőleges vízszigetelése esetén hőszigeteléssel együtt megépítve szigetelést tartó fal építésére nincs szükség.  Jelentős költségmegtakarítás érhető el!

Felújításoknál az előzetes épületdiagnosztika, tervezői kiírás, vagy helyszíni felmérés alapján adunk technológiai leírást és árajánlatot.

Új építmények vízszigetelése:

A pincéket, garázsokat általában valamilyen bitumenes szigetelőanyaggal védjük meg a talajnedvesség, vagy talajvíz ellen. Mi a korszerű kenhető anyagokat alkalmazzuk. Nagy rugalmasságuk miatt a későbbi általános mértékű konszolidációs repedéseket károsodás nélkül elviselik. Főleg oldószermentes, kétkomponensű környezetbarát anyagok.
Nincs szükség szigeteléstartó fal építésére, megfelelő méretű munkagödör esetén a szigetelés a szerkezeti teherhordó fal külső felületére kerül. Mechanikai védelemről gondoskodni kell (textilia, szivárgó-lemez, hőszigetelő lapok)
A bevonatos szigetelésre közvetlenül polisztirol hőszigetelést helyezhetünk el, ami egyben a mechanikai védelmet is biztosítja. Nagyobb vízhozam, rétegvíz esetén ezzel egyidőben szivárgórendszer építése is indokolt lehet.

Teraszok, erkélyek esetén a bevonatos szigetelés általában cementbázisú anyagokkal tör-ténik, hogy a burkolat közvetlenül ragasztható legyen rá. Így a bitumenes lemezekhez képest egy beton védőréteg elhagyható. Lakótér feletti teraszoknál a szerkezetbe párafékező réteg beépítése elengedhetetlen és csak az előírt tipusú hőszigetelő anyag építhető be! Meg kell terveztetni.

Zöldtetők egyre több esetben készülnek garázsok, vagy lakóterek fölé. Fokozott vízzáróságuk alapvető követelmény, vízszigetelésére kiforrott rétegrendi javaslatot adunk. A használa-ti igény határozza meg a szigetelőanyag fajtáját és a rétegfelépítés sorrendjét, anyagait. Ezekben az esetekben fordított rétegrend készül.

Víztározók, medencék esetében a víznyomás és a tárolt víz fajtája alapján határozzuk meg a szigetelés anyagait. Figyelembe kell venni, hogy készül-e burkolás a felületre.

Padlók, aljzatok szigetelése a rétegfelépítéstől függően bitumenes, vagy cementbázisú anyagokkal történik, akár csak talajnedvességről, vagy víznyomásról legyen is szó.

Fürdőszobák, vizes helyiségek esetén úgynevezett vékonyfóliákat alkalmazunk, melyek egy-két rétegben tökéletes vízzárást biztosítanak a csempeburkolatok alatt. Így az alsó lakás és a szomszéd fala is megvédhető a fugákon átszívódó nedvességtől, vagy a mosógép meghibásodásából eredő víztől.

© 2014 D-Zone.hu All rights reserved.